Om Astrid

Om Astrid

Astrid bidrar med texturer och färger till miljöer av alla slag. Vi kombinerar skandinavisk design med europeisk produktion av högsta kvalité för att skapa textila kollektioner som är både tidlösa och moderna. Med inspiration från natur och stad, från mode, konst och vardagsliv tillför vi vårt synsätt och vår erfarenhet till den textila världen.

 

 

Astrid skapar och utvecklar många olika textiler för att möta ett brett spann av designidéer och behov. Vi tillhandahåller allt från exklusiva tyger av naturfiber till flamsäkra tyger som ofta är ett krav på den offentliga marknaden. Lika viktigt som vårt utbud av strukturer och färger är vårt sätt att arbeta. Vi samarbetar tätt med våra kunder och erbjuder personlig service för att tillsammans lösa utmaningar, utveckla idéer och inspirera varandra.

Astrid och miljö

Vi vill leverera fantastiska tyger av bra kvalité med hänsyn till och ansvar för vår gemensamma miljö och värld. Därför samarbetar Astrid med några av de bästa fabrikerna i Europa, då kan vi både hålla oss nära vår källa samt få tillgång till den stora kunskap textiltillverkningen i Europa bygger på. Astrid strävar efter att i möjlig mån överträffa EU:s kemikalielagstiftning REACH. Våra tyger ska inte innehålla några farliga ämnen för människa och miljö.

Många av våra kollektioner är tillverkade i linne vilket är ett material som är väldigt bra ur en hållbarhetsaspekt. Det är ett slitstarkt material som håller länge och alla delar av plantan kan användas och är helt nedbrytnings- och återvinningsbara. Linodling kräver ingen bevattning och linplantan är mycket motståndskraftig mot sjukdomar.

När flamsäkerhet är prioriterat har tyger av flamsäker polyester så som Trevira CS en fördel. Den här typen av fiber har ett inbyggt flamskydd så inga tillsatser förekommer. Alla våra tyger av Trevira CS är vävda av grundvara som är Okeko-tex certifierad. Vi följer utvecklingen och arbetar kring återvinning och återanvändning av tyget efter dess livscykel. I vårt sortiment ingår det tre kollektioner som innehåller återvunnen polyester. Våra tyger är inte behandlade med fläckskydds-  eller antibakteriellt medel.

Astrid studio och showroom

Till Astrids showroom på Nybrogatan är arkitekter och inredare välkomna. Många av våra textilier hänger uppe och det går lätt att skapa sig en uppfattning om transparens, struktur, fall och typ av upphängning.

Vi sätter gärna ihop förslag utifrån färger, strukturer eller andra idéer. Boka ett besök, ring eller -posta så skickar vi klipprover till er. Finns andra funderingar kring praktiska lösningar så är de också välkomna.

Vi kan hålla en presentation av våra kollektioner eller visa tyger för ett specifikt projekt. Här kan du även ha kreativa möten med kunder.

KONTAKTA OSS FÖR MER INFORMATION

Astrid materialservice

Om du vill titta närmare på våra kvalitéer så kan vi snarast skicka prover till dig som arbetar som arkitekt, inredare och återförsäljare.

Titta runt i vårt produktgalleri, välj vilka tyger du vill kika närmare på och mejla din beställning till info@astrid.se. Dina klipprover skickar vi omgående med post. Skulle det vara riktigt brådskande så går det utmärkt att höra av dig direkt till oss via telefon.

Till dig som privatperson skickar vi upp till fem olika prover helt utan kostnad. Vänligen räkna med en veckas leveranstid för dessa. Vi kan också ge dig namn och adress till din närmaste Astrid-återförsäljare, som hjälper dig med din beställning.

KONTAKTA OSS FÖR TYGPROVER

Astrid projekt

Vid större projekt som hotell eller stora kontor så har vi ett större utvalt sortiment än det vi lagerför. Vi kan tillsammans ta fram tyger som passar och som följer de krav som finns. Behövs en specifik färg eller typ av textil för ett speciellt projekt kan vi hjälpa till med produktion.

Astrids nätverk

Vi har ett stort kontaktnät inom olika kunskapsområden; som sömnad, montering och digitaltryck, och hjälper gärna till att knyta eller förmedla kontakt.